Spinden er ikke altid utryk for glæde, kan også gøre det, når den er bange ( Signal om hjælp).
Snorkelyden fortæller at den er afslappet og i god lune og tilfreds med sig selv og sine omgivelserImødekommende kat: kommer gående med en løftet hale og halespidsen let.Springer derefter vidre med løftet hale,er det et tegn på at man skal følge efter den,i forbindelse med kattens spisetider,er ikke unormalt.
Klar til leg: Lægger sig på ryggen,sender et blik og måske spinden. Hvis en kat nærmer sin snude til menskeansigt, er det et meget fortrolig form for hilsen.
Kattens kærtegn: En kat der slikker oversiden af en menneskehånd eller snapper blidt med tænderne,viser tegn på hengivenhed. Brugen af tænderne kommer fra kattens kærlighedsritiual,hvor hankatten under parring bidder hunkatten i nakken
Blink til din kat: Katte blinker eller misser med øjnene,som tegn på kærlighed og hengivenhed.
Spinder og stryger mod ben: Skabe venlig kontakt, men også som kommunikationsmiddel til andre katte.
Katte har nemlig duftkirtler i panden,læberne,hage samt langs halen
Kattens ansigt: Tilfreds kat: Opretstående øre,afslappet knurhår og pupiller,der er tilpasset lysstyrken.
Irriteret: Ørerne tilbage,trækker øjnene sammen og rejser knurrehår fremad.
Bange: Ører og knurhår tilbage og stærk udvidet propillerKamp: For at se større ud, bøjer katten ryggen til en pukkel,rejser ryghårene og stiller sig ved siden af. Halen bøjer sig som en krog og halespidsen laver hurtige piskende bevægelser.
Jag som leg: Jagtinstink i leg og jagt for sjov:Alt der der virker levende, uanset om det en garnnøgle eller bold skal forføles,hentes,angribes og biddes i.Poterne har godt fat om byttet og legen er ikke forbi. Så kommer kattens leg efter musen. Kaster legetøjet op i luften og overfalder på ny.
Vigtig at opfordre til leg,især om aften,hvor det legetid på jagt,fangst og spring
Ophidset kat: En truet kat parat til kamp,udsender den først en afdæmpet knurren. Og udvikler det sig til slåskamp,forstærkes lyden, til voldsom knurren og hvæsen,skal ikke forstyrre den. I forbindelse med parring,udsender katten den mest  ingennemtrængende og lidelsesfulde lyd af alle kattelyde.